Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

5 tipp a fáradt szemekre

Kényeztesd a szemed!

2017. szeptember 15. - focusmed

A nyári barnaság lassan elmúlik, a nyaralásból is hazaért mindenki, a hétköznapok mókuskereke pedig újra színes nyomot hagy a szemek alatt. Persze nem csak a karikákkal van baj, a nyár a bőrünkön kívül a szemünkön is meglátszik. A légkondi, a strandvíz meg az állandó hunyorgás megviseli a szemet, de ne aggódj, mutatjuk, hogyan hozhatod újra csúcsformába.

shutterstock_326873876.jpg

Minél jobban múlik a nyári barnaság, annál láthatóbbá válnak a fáradtság és a szem igénybevételének jelei, de nem muszáj mindenkinek megmutatnunk őket. Hoztunk 5 módszert, ami segít eltüntetni a karikákat, és megnyugtatni a megviselt szemet.

1. Kamillás borogatás

A kamillának gyulladáscsökkentő hatása miatt számos felhasználási módja létezik. A feldagadt, fáradt szemen is sokat segít a kamillás borogatás. Áztass 4 dl forró vízbe egy evőkanál szárított kamillavirágot vagy egy teafiltert, hagyd ázni, majd amikor hűlni kezd, márts a langyos vízbe egy vattapamacsot, és óvatosan törölgesd át vele a szemed és a szemed környékét. Ha már elkészítetted a “teát”, nyugodtan vidd fel az arcodra is, a bőröd meg fogja köszönni.

ornella-binni-106372.jpg

Kép

2. Uborka

Az amerikai filmek hősnői előszeretettel pakolnak uborkaszeleteket a szemükre pihenéskor. A szemhéjra helyezett uborkának valóban nyugtató, frissítő hatása van, különösen akkor, ha jól be van hűtve. Persze nem kell egész éjszaka a szemeden hagyni őket, bőven elég 10 perc ahhoz, hogy enyhítse a szemed alatti Mariana-árok mélységét.

3. Fagyasztott teafilter

Szereted a borsmenta, a kamilla vagy a zöldteát? Ha igen, akkor ezt a tippet is szeretni fogod. A reggel kiázott teafiltert dobd be a fagyasztóba, és vedd ki lefekvés előtt. A lefagyasztott filtert tekerd bele egy tiszta, vékony konyharuhába, és tedd a szemed alá pár percre. Így felfrissítheted a bőröd, csökkentheted a bőrpírt és eltüntetheted a duzzadást. Ügyelj arra, hogy ne tartsd ott túl sokáig, illetve hogy a fagyott filter ne érintkezzen közvetlenül a bőröddel, mert úgy többet ártana, mint használna.

tea-cup-1872026_1920.jpg

4. Krumpli

A karikák nagy ellensége a krumpli. A krumpliban lévő keményítő feszesíti és kisimítja a szemkörnyéki bőrt. Moss meg meg krumplit, vágj le két szeletet, hűtsd be őket egy kicsit, tedd a szemed alá 10 percre, majd moss arcot hideg vízzel. Pár alkalom után te is látni fogod a különbséget.

5.  Víz, víz, víz

Megfigyelted már, hogy amikor nem iszol eleget, fáradékonyabb vagy, szárazabb a bőröd, és karikásak a szemeid? A vízbevitel nagyban befolyásolja a fizikai állapotunkat, főleg a bőrünkét. Minél kevesebbet iszol, annál erősebb színűnek tűnnek a karikák a szemed alatt, de ha helyreállítod a folyadékbeviteled, az arcod üdébb és egyenletesebb lesz. Egy felnőttnek naponta kb. 2 liter vizet kellene innia, de sokan nem szeretik “magában” fogyasztani. Nekik jó megoldás lehet az otthon készített gyümölcsös vagy zöldséges (pl. uborkás, citromos, mentás) víz.

A szemedet mindenki figyeli, és nagyon sokat el is árul rólad. Ápold okosan, hogy ne fáradt és megviselt, hanem üde és kisimult embernek lásson a környezeted.



Forrás

http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131028-takacs-nora-szakertoi-level-a-karikas-szemek-eltuntetese.html

http://lifemagazin.hu/szepseg/6-szupergyors-hazi-praktika-a-faradt-szemek-ellen

https://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2117

https://manna.hu/blog/tippek_szem_alatti_sotet_karikakra

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/13570/amit-a-folyadekfogyasztasrol-tudni-kell

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr2812829910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása