Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

Így lesznek szépek és egészségesek a szemeid nyáron is

2019. augusztus 19. - focusmed

Fesztiválok, munka utáni kiülős programok, nyári szerelmek, pezsgő városok és karikák a szemeid alatt... Ha reggelente te is szörnyülködve nézegeted az előző este Instára posztolt képeid, íme néhány tipp, hogy kevésbé érezd iszonyúnak a remekbe szabott fotókat és a tükörképed.

igy_lesznek_szepek_nyaron.jpg

Természetesen a telefont nem tudjuk kikapni a kezedből, amikor épp életed legelőnytelenebb képét készülöd élesíteni Insta Storyban, de azt elárulhatjuk, mit tegyél, hogy legalább a szemeid alatt ne legyen ott a komplett tavaszi-nyári “táskakollekció". Jöjjenek is a szemfrissítő, fiatalító módszerek!Álom luxuskivitelben

Emlékszel Audrey Hepburn ikonikus alvómaszkjára az Álom luxuskivitelben című kultfilmből? Ha hétköznap dolgozol, aztán este vagy hétvégén sem alvással ütöd el az idődet, használd ki azt a kevés időt, amit mégis párnák között töltesz! Te is könnyedén beszerezhetsz egy mókás alvómaszkot, ami - ha hűthető betétes - nemcsak a hangulatodat dobja fel, hanem a szemedet is felfrissíti. A hideg, de nem nedves borogatás kényelmes, leviszi a duzzanatot és csökkenti a bőrpírt.

Mint a dívák

Nem csak a filmekben ér uborkaszeletet tenni a szemre! A behűtött uborkának a valóságban is nyugtató, frissítő hatása van, de nem érdemes zöldséggel az arcodon elaludni. Szóval elég, ha elalvás előtt úgy 10 percig relaxálsz ubiszemekkel, és máris egy frissebb embert látsz majd reggel a tükörben.

shutterstock_70763437_1.jpg

Ne bonyolítsuk!

Gondoltad volna, hogy egyszer egy mondatban fogod olvasni a “szépség” és a “krumpli” szót? Pedig ez az egyszerű növény fogja elfedni a szemed alatt az egésznapos fáradtság vagy épp a buli nyomait. A titok a keményítő, ami feszesíti és kisimítja a szemkörnyéki bőrt. Moss meg egy krumplit, vágj le két szeletet, hűtsd be őket egy kicsit, tedd a szemed alá 10 percre, majd moss arcot hideg vízzel. Sima szem alatti bőrt mindenkinek!

Borulj virágba!

Gyerekkorodban biztosan kaptál már kamillás borogatást - ezt nagyjából mindenki átéli. A módszer már akkor is működött, és felnőttként is hasznos lehet a gyulladáscsökkentő hatással bíró virág. Áztass 4 dl forró vízbe egy evőkanál szárított kamillavirágot vagy egy teafiltert, hagyd ázni, majd amikor hűlni kezd, márts a langyos vízbe egy vattapamacsot, és óvatosan törölgesd át vele a szemedet és a környékét. Bye-bye, duzzadt szemek!

Ne csak másnap hidratálj!

A görbe esték másnapján mindenki kétségbeesetten igyekszik pótolni a folyadékot, de jobban jár, aki előre gondolkodik, na meg a képeken is jobban mutat. Nyáron különösen sok folyadékot veszítünk, ezért a felnőtteknek legalább 2 liter vizet kellene meginni minden nap. A vízbevitel nagyban befolyásolja a bőrünk állapotát. Minél kevesebbet iszol, annál erősebb színűnek tűnnek a karikák a szemed alatt, de ne aggódj, ha egy kicsit is odafigyelsz a folyadékbeviteledre, te leszel a nyáresték legüdébb és legegyenletesebb arcú karaktere.

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr1614987006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása