Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

Öregszem? Öreg szem!

2018. december 12. - focusmed

Mi jut eszedbe először, ha az öregedésre gondolsz? Ráncosodó bőr? Egyre kevesebb haj? Nehézkesebb mozgás? Általában ezek ugranak be az embereknek, de van valami, amire nem figyelnek eléggé. Az öregedés a szemedre is hatással van, és emellett sem mehetsz el szó nélkül!

shutterstock_27257389.jpg

Ahogy nem vagy túl nagy hatással a bőröd rugalmasságának elvesztésére, úgy a szemed öregedését sem tudod nagy mértékben befolyásolni. Viszont ha már kész a baj, és rosszul látsz közelre, nem kell elfogadnod az állapotod, ugyanis léteznek olyan fájdalommentes kezelések, úgynevezett olvasószemüveg kezelések, amivel legalább a szemednek visszaadhatod a fiatalság élményét. Mutatjuk, mit kell tudnod az olvasószemüveg kezelésről!

Milyen típusú beavatkozás az olvasószemüveg kezelés?

A beavatkozást femtolézerrel végzik. Ezzel a lézerrel egy kis lebenyt képeznek a szemfelszínen, amit ideiglenesen felhajtanak, utat engedve egy másik, úgy nevezett excimer lézernek. A kezelés során a domináns szemet nullára, a nem dominánsat pedig mínuszos dioptriára igazítja a lézer.

depositphotos_80311166_original_2.jpg

Mikor fejti ki a hatását a kezelés?

Dobpergést kérünk! Azonnal – távolra és közelre is. Vannak olyanok, akik a kezelés végeztével már a műtőasztalon gond nélkül olvassák a kezükbe adott könyvet. Egy-két nappal később pedig akár már munkába is lehet állni, de a teljes gyógyulási-megszokási folyamat körülbelül 3 hónapot vesz igénybe. Eközben persze szemcseppeket kell használni, de a mindennapi életet lehet zavartalanul folytatni.

Mindkét szemmel jobban lát az ember a kezelés után?

Igen, de semmiképp se próbálgasd őket külön-külön a műtét után, mert az agyadnak meg kell szoknia a változást, és együtt használni a két szemet. A kezelés után előfordulhat egy kis könnyezés, de ne aggódj, pár órán belül elmúlik.

Szükség van utólagos kezelésre?

Semmi olyasmire, ami különösebb kellemetlenséggel járna. Az olvasószemüveg kezelés után kétféle szemcseppet kell használni. Az egyik a gyulladáscsökkentő szemcsepp, ezt három hétig kell alkalmazni, a másik a műkönny, ezt durván fél évig. Mielőtt kiikszelnéd ijedtedben az ablakot, nyugodj meg! Azért érdemes fél évig műkönnyet csepegtetni a szembe a beavatkozás után, mert minél idősebb az ember, annál hajlamosabb a szemszárazságra, ami pedig rontja a fókuszálási képességet.

lbv-img2.jpg

Kontrollra is kell járni?

Összesen öt kötelezőnek mondható kontrollal kell számolni az olvasószemüveg kezelés után. Vissza kell menni a kezelés után egy nappal, egy héttel, egy hónappal, két hónappal és fél évvel később.

Ha tehát nem szeretnél megelégedni azzal, hogy csak közelre vagy távolra látsz jól, akkor az olvasószemüveg kezelést neked találták ki! Hogy kiderítsd, a te szemeden is elvégezhető-e a beavatkozás, mindenképp jelentkezz be egy alkalmassági vizsgálatra!

 

www.focusmed.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr2914473258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása