Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

Szemműtétéről mesélt a szakmabeli

2019. június 05. - focusmed

Biztosan ismered a “bort iszik és vizet prédikál” mondást - na ebben a bejegyzésben pont nem erről lesz szó! Egy olyan szakember tapasztalatait osztjuk meg, aki maga is átesett egy lézeres látásjavító műtéten. 

Az emberek általában hitelesebbnek gondolják, de legalább is közelebb érzik magukhoz azokat a szakembereket, akik már átélték azt, amit ők (vagy amit ők fognak). Sok nő választ például nőnemű nőgyógyászt azért, mert ő nemcsak elképzelni tudja a női szervekkel kapcsolatos panaszokat, hanem talán már tapasztalta is azokat. Természetesen ez nem feltétlenül fogalmazódik meg elvárásként az emberekben, de mindenképpen ad valami pluszt a közös élmény tudata.

Szabó Ildikó, a Focus Medical szaktanácsadója is mesélt erről. Mióta ő maga is átesett a lézeres látásjavításon, a korábbi páciensei tapasztalatain kívül a sajátját is meg tudja osztani a hozzá fordulókkal. Ildikó a műtét előtt a jól ismert “táblás teszten” nagyjából 10-20%-ot ért csak el, tehát maximum a karakterek ötödét látta élesen. Az elégedett pácienseiken és a közös sikereken felbuzdulva végül úgy döntött, “befekszik” kollégái kezei alá, az eredménnyel pedig legalább olyan elégedett lett, mint azok, akikkel  a a lézeres szemműtétet követő kontroll vizsgálatokon találkozik. 

Ildikó már a lehető leghitelesebb forrásból tudja, hisz maga is megtapasztalta, hogy a lézeres szemműtétet megelőző vizsgálatsorozat és maga a kezelés is fájdalommentes. A beavatkozást követő időszakról azt mondja: jár némi kellemetlenséggel (ilyen lehet a szemcsepp és műkönny pár hónapig tartó használata), de ez nem számottevő mértékű.

A szaktanácsadó úgy fogalmazott, “kinyílt a világ a szeme előtt”, ami nem is túlzó megfogalmazás, hiszen a mai látásjavító eljárásokkal több mint 100% feletti látásélesség is elérhető

Ildikó története jól példázza, hogy a lézeres látásjavítás területén dolgozó szakemberek nemcsak beszélnek a lézeres szemműtét előnyeiről, hanem ők maguk is ezt a megoldást választják, ha arról kell dönteniük, mennyit szeretnének látni a világból. Neked elég lenne az a 20% vagy inkább a 120-at választanád?

Nem kell tartanod a lézeres szemműtéttől, ugyanis - ahogy a szaktanácsadó is megtapasztalta - fájdalommentes és a javulást azonnal, gyakorlatilag a beavatkozás után, az asztalon felülve megtapasztalhatod. A gyógyulási idő gyors, annyi kellemetlenséget pedig talán megéri bevállalni, hogy egy darabig csepegtetni kell a szemedbe.

 

Forrás:

www.focusmed.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr7014865332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása