Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

5 dolog, amit érdemes felkeresni a Margitszigeten

2018. június 22. - focusmed

A Margit- és az Árpád-híd között elterülő Margitsziget üde, zöld foltja a fővárosnak. A kocogók, kutyasétáltatók és kisgyermekesek egyik kedvenc helye. De a futópályán és a hatalmas zöld területeken kívül sok izgalmas látnivalót is rejt sziget. Mi most mutatunk neked ötöt, amit neked is fel kell fedezned, ha arra jársz! dji_0277.jpg

Kép

A sziget mindkét irányból megközelíthető, és akármelyik végéről is indulsz el, szinte egyből valami izgalmasba botlasz. Érdemes bejárni az egészet, ha egy korokon átívelő, színes, élménydús kirándulásra vágysz.

1. Zenélő kút

A kútról először sokaknak a sziget Margit-hídhoz közelebbi részén található szökőkút jut eszébe. Ennél a szökőkútnál is szól zene, amelyhez gyönyörűen összehangolt víz- és fényjáték is társul (este érdemes arra látogatni), de a klasszikus Zenélő kút a sziget túlsó felében, az Árpád-hídnál áll. A Zenélő kutat 1936-ban építették, és azóta a kútban elrejtett hangszórókból minden egész órában a századfordulóra jellemző térzene szól.

2. Japánkert

A japánkert nagyjából a Zenélő kútnál kezdődik. A kert tavacskáit a Zsigmondy-forrás táplálja, a forrás pedig Zsigmondy Vilmosról kapta a nevét, aki 1866-ban a fúrásokat végezte. Ma a kert egy rendezett, változatos növényvilágú, csendes kis hely, ahol a látványban is és az élővilág izgalmas hangjaiban is gyönyörködhetsz – és persze randihelyszínnek sem utolsó. p1190.jpg

Kép

3. Víztorony

A Víztorony a sziget középső részén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett található. Sokan nem tudják, de ez az ország legöregebb víztornya, a maga 107 évével. Ha pedig már a szigeten randevúzol, mindenképp menjetek fel a toronyba, mert a 2013-mas felújítása óta különböző kiállítások is otthont kapnak benne, és még a 360 fokos kilátóban is körbejárhattok.

4. Margitszigeti Vadaskert

A Vadaskertet a sziget közepén, a Pesthez közelebbi oldalon, a Rózsakert mellett keresd. Biztosan odatalálsz, ha az állatok hangját követed. A szépen felújított vadaskertben dámszarvassal, nyulakkal, őzekkel, pónikkal, díszbaromfikkal és mentett állatokkal, például gólyával, rétisassal vagy egerészölyvvel is találkozhatsz. A hangulatos kis parkban egészen közelről ismerheted meg a sziget hivatalos lakóit.

20170908a-csodalatos-margitsziget6.jpg

Kép

5. Danubius Thermal Hotel – a Focus Medical klinikával

A Danubius Thermal Hotelnél ér össze a múlt a jövővel, a régi a modernnel. A wellness hotel saját termálvízforrással rendelkezik, és teljes nyugalmat biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. A hotel épületében található a Focus Medical lézeres látásjavító központ is, ahol a legmodernebb technológiával hozzák vissza pácienseik életébe az éles látást. A meglehetősen exkluzív környezetben végzett beavatkozás után pedig az ember akár egyből le is tesztelheti látását a Margitsziget szépségein.

Ha az egész szigetet körbejártad, feküdj el valamelyik réten, ha pedig barátokkal mennél ki, csapjatok egy pikniket vagy vigyetek egy gitárt, és élvezzétek a főváros közepén váró idillt.

 

forrás:

http://budapest.varosom.hu/latnivalok/kirandulas/Margitsziget.html

http://mek.oszk.hu/00500/00596/html/msziget/msziget_mai/msziget1993.html

http://www.futas.net/hungary/Budapest/Margitsziget/vadaskert-margitszigeti-allatkert.php

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zen%C3%A9l%C5%91_k%C3%BAt_(Margit-sziget)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Margit-szigeti_v%C3%ADztorony

https://www.danubiushotels.com/hu/szallodak-budapest/danubius-health-spa-resort-margitsziget

http://www.focusmed.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr8614064643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása