Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

Konkrétan mi történik velem a lézerkezelés napján?

2018. január 25. - focusmed
Tapasztalatunk alapján bátran mondhatjuk, hogy ez a kérdés "lázban" tart mindenkit, aki valaha is gondolkodott azon, hogy végre megszabaduljon szemüvegétől, kontaktlencséjétől. Az izgalom különösen az alkalmassági vizsgálat után hág a tetőfokára, hiszen onnantól számítva akár pár napon belül sor kerülhet a várva várt lézerkezelésre. Számtalan kérdés cikázik ezekben a napokban a pácienseink fejében, bizonytalansággal vegyes izgatottságot éreznek. Nekik szeretnénk most segíteni azzal, hogy lépésről lépésre leírjuk, mi is történik pontosan a lézerkezelés napján.
_dscfocmed0452.jpg
Előkészületek:
1. Étkezz úgy, ahogyan szoktál, azonban kávét és alkoholt ne fogyassz a kezelés napján. (Ez alól kivételt képez, ha délutánra van műtéti időpontod, akkor reggel ihatsz kávét.)
2. Hozz magaddal egy 100% UV szűrős napszemüveget!
3. Legyen melletted egy családtagod, barátod. Egyrészt jól jön a bátorítás egy kedves ismerőstől, másrészt közvetlenül a kezelés után még nem vezethetsz, és előfordulhat, hogy a felfokozott izgalom miatt kevésbé érzed magad biztosnak a közlekedésben. 
4. A kezelés előtt nem viselhetsz kontaktlencsét, ugyanis azok hatással vannak a szaruhártya görbületére. Az alkalmassági vizsgálat során kapsz tőlünk egy tájékoztatót, melyben részletesen le van írva erről a kérdésről is minden, illetve a vizsgálat során szakorvosunk is egyezteti veled, hogy a műtét előtt mennyi idővel tedd le a lencséd.
5. Kérjük, hogy ne sminkelj, és ne használj parfümöt. 
6. Kérünk, hogy szólj, ha a műtét napján bármilyen gyógyszert bevettél!
7. Részletfizetés esetén legyenek nálad azok a dokumentumok, amelyek az ügyintézéshez szükségesek lesznek. Erről szintén az alkalmassági vizsgálat során kapsz tájékoztatást, de találsz információkat honlapunkon is: http://focusmed.hu/kedvezmeny.html
A kezelés kifizetésére a műtét után fog sor kerülni. 
_dscfocmed0439.jpg
És most lássuk részletesen, mi történik, miután a nagy napon megérkezel a klinikánkra!
Kb. két órát fogsz a klinikánkon eltölteni, ebből a műtőben és az előkészítőben töltött idő 20-25 perc, maga a lézerkezelés pedig mindössze 2-3 perc.
Érkezésed után a recepción egyeztetjük az adataidat, majd ezután megismételjük az alkalmassági vizsgálat legfontosabb részeit. Itt találkozol a kezelést végző orvossal és az őt segítő csapattal is. Bátran felteheted a kérdéseidet, szívesen válaszolunk rájuk. Amennyiben minden rendben van, aláírod a műtéti beleegyező nyilatkozatot, majd adunk neked egy enyhe nyugtatót. 
Ekkor fordulunk rá a célegyenesre. A műtéti előkészítőben asszisztensünk ad neked védőruhát (ebben léphetsz majd be a műtőbe), ezután szemcseppekkel érzéstelenítjük a szaruhártyát.
A műtőben újra egyeztetjük az adataidat, majd miután kényelmesen felfeküdtél a kezelőasztalra, indul életed nagy kalandja!
Semmi egyebet nem kell tenned, csak egyenesen előre nézni oda, ahova az orvosunk mondja. Nem kell aggódnod, nem tudod elrontani semmivel a kezelést! Pislogni nem fogsz tudni, ezt egy szemterpesz nevű kis eszköz segítségével biztosítjuk. Ez sem fog fájni, köszönhetően az érzéstelítő szemcseppeknek! A műtős csapat folyamatosan kommunikálni fog veled, és te is bármikor jelezheted, ha valami zavar.
Fájdalmat nem fogsz érezni, egyénenként változó, hogy mennyire élik meg kellemetlenül a kezelés másodperceit a pácienseink. Összességében elmondható, hogy mire az izgalom a tetőfokára hágna, mi már készen is vagyunk az egész kezeléssel. 
A lézernek ugyanis pár, kb. húsz másodpercre van szüksége, hogy FEMTO vagy VISUMAX kezelés esetén lebenyt készítsen, majd szintén pár másodpercre dioptriánként a korrekció elvégzésére. 
A műtét után
Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a műtét utáni percekben már élesebben fogsz látni, mint előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével. Nem lesz szükséged egyikre sem! Látásod ekkor még némiképp homályos lehet, a stabil látásélesség eléréséhez pár napra azért szükség van.
Pár perc pihenést követően akár már haza is mehetsz a kísérőd segítségével. Kérjük, hogy pár órát pihenj! Másnap kontrollvizsgálatra várunk vissza. Ekkor kapod meg a látásélességed igazoló dokumentumot is. 
A poszt támogatója a Focus Medical

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr9813601877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása