Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

Fekete-fehér illúziók

Az asszociáció nagymestere

2016. május 06. - focusmed

Chema Madoz, spanyol fotográfus hétköznapi, megszokott dolgokat helyez el új, meghökkentő közegben, vagy éppen olyan tulajdonságokkal ruházza fel őket, amelyek mindenképpen megmozgatják a nézőt. Trükkös és kreatív összeállításai beindítják a fantáziánkat, és egy-egy kép láttán percekig gondolkodhatunk azon, hogy vajon a valóságot látjuk-e, vagy csupán illúzió minden. 

Fekete-fehér portréi szinte már a védjegyévé váltak Madoznak, és azzal, hogy minden művét jó alaposan szemügyre kell vennünk, szárnyalhatunk fantázia és realitás között. Ha elég időt eltöltünk a képei tanulmányozásával, önkéntelenül és mindenféle különleges erőfeszítés nélkül is fejlődik az asszociációs képességünk, hiszen pár Chema Madoz fotográfia után már semmi sem annak tűnik, ami valójában, illetve minden lehet bármi. Értik? Nem? Mutatunk pár képet, és mire a végére érnek, érteni fogják.

Talán egyik legismertebb képe az alábbi. Számos találgatásra ad okot minden apró részlet a képen: nőt vagy férfit látunk-e, az italos pohár ennek ellenére, vagy pont emiatt jelenti-e azt, amit. 

a1.jpg

Felhő és fa találkozása:

d3.jpg

Még egy felhő:

c2.jpg

Kicentizve

chema-madoz.jpg

Eső?

b16.jpg

Ha kinyitjuk, kő kövön nem marad

c23.jpg

Leves, második

c9.jpg

Ablak a világra?

c8.jpg

Ha nem jó a kávé

c20.jpg

Egy csepp, két csepp, öt csepp...

c21.jpg

Zebra

c4.jpg

A füst útja

a5_1.jpg

 

További remek képek a szerző honlapján:

http://www.chemamadoz.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr738690844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása