Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

Lézeres szemműtét nyáron? Igen!

2019. május 27. - focusmed

Már régóta halogatod a lézeres látásjavítást, és most az a legújabb kifogásod, hogy már küszöbön a nyár és olyankor nem is érdemes elvégeztetni a műtétet? Valóban van pár dolog, amire figyelni kell, de ebben az évszakban is bevállalhatod a korrekciót. Íme pár tudnivaló, amely segítheti a döntéshozatalt.

shutterstock_479162395.jpgHa a fenti logika mentén gondolkodunk – vagyis hogy szeretnél nyaralni, vízparton lenni, stb. –, akkor valójában a szemüveg és a kontaktlencse nagyobb gondot okozhat, mint a lézeres szemműtét. Vízbe nemigen megy az ember szemüvegben, mert vizes lesz, nem lát benne, nem tudja megtörölni, leeshet, elveszhet, a kontaktlencse pedig csak fokozhatja mondjuk a klóros víz miatt kialakuló irritációt.

Persze nem állíthatjuk, hogy a lézeres szemműtét után azonnal indulhatsz is pancsolni, mert a kezelés utáni hat hétben nem ajánlott vízbe menni. Ezt a hat hetet viszont tudod úgy időzíteni, hogy ne üsse a családi nyaralást, és mire elérkezik a várva várt holiday, már mindenféle lencse nélkül, önfeledten vethesd bele magad a nyári élményekbe.

A nyáron végzett látásjavító műtétek előnye, hogy senki nem szól meg, amiért folyton napszemüvegben flangálsz. A műtét típusától függően ugyanis 2-6 hónapon át szigorú UV-védelmi szabályokat kell betartani, azaz megfelelő UV-védelemmel ellátott napszemüveget kell hordani.

Mindenképp kalkulálj a nyaralástervezésnél a kontrollvizsgálatokkal, tehát lehetőség szerint ne akkor süttesd Thaiföldön a hasad, amikor várnak a klinikán.

istock_72716295_xlarge.jpg

Azt már említettük, hogy egy darabig nem célszerű vizes programot szervezni a műtét után, de kirándulni, túrázni, várost nézni, hajókázni, repülni, gasztrotúrázni nyugodtan lehet.

És persze azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy ha még tanulsz, könnyebb lehet az iskolakezdés élesebb látással. Gondolj bele, végre nem kellene az első padba ülnöd, mert messzebbről is jól látnád a táblát vagy a kivetítőt. Na és persze az sem utolsó szempont, hogy nem fog annyira elfáradni a szemed a tanulástól, mint korábban a szemüveggel vagy lencsével.

Hogy megéri-e nyáron bevállalni a látásjavítást, azt neked kell eldönteni, de a fenti információk birtokában már biztosan kevesebbet kell majd töprengened.

 

Forrás: www.focusmed.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr5614864452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása