Minden, ami a szemmel és a látással kapcsolatos

Éles látás

Éles látás

„Annyira jó, hogy felmegyek a színpadra, és látok mindent magam körül!”

2019. április 01. - focusmed

Kováts Kriszta színművészként, énekesként és rendezőként is mindig a legjobbra törekszik a munkája során, és a lézeres szemműtét kapcsán is ezt várta el az őt kezelő klinikától: a legjobbat nyújtsa számára mindenből.

kkriszta.jpg

(fotó: Kalmár Mádhava)

A Jászai Mari-díjas művésznő hangja sokak számára ismerős, hiszen generációk ismerték meg Evitaként, vagy az István, a király rockopera Gizellájaként, vagy a Jézus Krisztus szuperszár Mária Magdolnájaként, hogy csak párat említsünk az ikonikussá vált szerepeiből. Legutóbbi musicalszerepe pedig a hatalmas sikert aratott Mamma mia! Donnája volt. És akkor a dalait vagy a prózai szerepeit még nem is említettük…

Kováts Krisztának kamaszkora óta fokozatosan egyre inkább romlott a rövidlátása, mínusz fél dioptriáról közel mínusz 5-ös dioptriáig. Látásromlása és az ezzel járó mindennapos nyűgök, szemüveg cserék, kontaktlencse ki- és betevések nagy mértékben megnehezítették mind a munkáját, mind pedig szabadidős tevékenységeit.

Bencze Ilona, szintén Jászai Mari-díjas művész buzdítására kezdett el Kriszta a lézeres szemműtéten gondolkodni. Kolléganője már évekkel ezelőtt átesett egy lézerkezelésen, és azóta olyan mértékben javult az életminősége és lettek könnyebbek  a mindennapjai, hogy csak ajánlani tudta Krisztának a műtétet.

A Focus Medicalban Dr. Fodor Erzsébet, a klinika intézetvezető főorvosa végezte el az alkalmassági vizsgálatokat,  majd ugyanő a legkíméletesebb megoldást nyújtó Visumax HD kezelést, mely a vizsgálatok során a legmegfelelőbbnek bizonyult a művésznő számára.

"Az egész műtét nem tartott tovább öt percnél.” – mondja Kováts Kriszta a videóban, melyben a műtétről mesél. „Mondták, hogy üljek fel, utána kimehetek a férjemhez. Picit – úgy tudnék fogalmazni, hogy – vizenyős volt minden, de láttam nagyon jól. Korábban nem láttam volna ilyen jól, hogy a férjem ott ül nagyon messze tőlem a váróban!”

A művésznő alig várja, hogy mehessen úszni, akár uszodába, akár nyáron majd a tengerre és búvárkodás közben láthassa a halakat.

Sokat gondolkodott, hogy elvégeztesse-e a műtétet, de most, hogy már túl van rajta, és élvezi az éles és tiszta látás minden örömét, mindenkit csak bátorítani tud, hogy ha lehetősége van rá, vágjon bele!

 

 

Kép forrása: https://szinhaz.hu/2017/12/14/kovats_kriszta_az_erto_kozonseg_nagyon_feldobja_az_embert

A bejegyzés trackback címe:

https://eleslatas.blog.hu/api/trackback/id/tr3814730961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása